Van speeddaten naar slowdaten: tips om te slowdaten

Nederland baalt collectief van het vele binnen zitten. Dat heeft een groot effect op ons liefdesleven. Hoewel veel mensen thuis knus met hun partner op de bank zitten, zijn er ook mensen wier liefdesleven grote vertraging oploopt. Dit is niet de ideale tijd om nieuwe mensen te ontmoeten, of een relatie voort te zetten met iemand die je net beter wilde leren kennen. Toch is dit wel een tijd waarin het leven voor veel mensen stilstaat, en hier kun je je voordeel mee doen! Wij zetten in dit artikel allerlei handige tips om te slowdaten op een rijtje.


Slow down brother

Voor de speeddaters onder ons is het nu echt tijd om wat rustiger aan te doen. Als de hele wereld stilstaat, is dit wellicht hét moment om je gesprekspartners op Grindr, Her en Tinder wat beter te leren kennen. Dan weet je meteen of het, als alles weer normaal is, geen verspilling van je tijd is om met iemand af te spreken.  

Maar hoe dan?

Hoe creëer je een diepere band op het internet? Het antwoord is eigenlijk heel simpel: stop er eens moeite in. Lees iemands profiel, ook nadat de puist op het gezicht van de persoon je niet aanstaat. Stel een vraag over dat profiel als iets je opvalt, of als er onduidelijkheden zijn. De meeste mensen praten graag over zichzelf. Dus zelfs als iemand het eng vindt om in gesprek te gaan , is de kans groot dat er alsnog antwoord gegeven wordt.


Do’s and don’ts van online daten

  • Zeg in ieder geval nooit gewoon ‘hoe gaat het?’. Dit omdat je dit vrijwel nooit eerlijk tegen iemand zal vertellen die je niet kent. Het komt over als een zielige poging om iemand aan de haak te slaan zonder werkelijk moeite te doen en interesse te tonen. (Tenzij je Joey bent, natuurlijk.)
  • Als je swipet, of op een andere manier je partner selecteert, ga dan niet voor iemand die heel knap is, maar vrijwel niks op zijn of haar profiel heeft geschreven. Chances are dat die persoon in het echte leven ook weinig te zeggen heeft. Tenzij je daarop kickt natuurlijk.
  • Ga echter ook niet voor iemand die een heel leuk profiel heeft, maar qua uiterlijk niet jouw type is. Het is niet eerlijk om iemand aan het lijntje te houden. Zeg anders bij voorbaat dat je het vriendschappelijk wil houden.
  • Ga bij voorkeur voor iemand die iets gemeen heeft met jou. Zelfs als het uiteindelijk op niets uitloopt, is er een grote kans dat je in ieder geval niet het gevoel hebt dat je kostbare tijd verspild hebt.
  • Stuur memes, maar met mate. Als je elke zin beantwoordt met een meme of gif-afbeelding had je gesprekspartner ook met Okay-Google kunnen gaan kletsen. Waarschijnlijk met meer input.
  • Je bent niet ‘forever alone’ en mensen op Tinder zijn niet (allemaal) verschrikkelijk. De slachtofferrol is nooit een rol die je wilt aannemen wanneer je een gesprek begint, of voortzet. Zelfs wanneer je echt in een benadeelde positie zit. Gebruik de energie die je verspilt met deze verontwaardiging liever om echt iemand aan de haak te slaan.

De leukste datingplatforms op een rijtje

Kan je nu al niet wachten om mijn tips uit te proberen? (Of ze compleet te negeren.) Dan is dit een lijstje met de leukste dating-apps en websites van het moment!

-Parship en GayParship

Parship wordt al langere tijd beoordeeld als de beste datingsite van allemaal en heeft zowel een platform voor hetero’s als queers. De apps zijn gratis en makkelijk te downloaden in de PlayStore en iTunes. Bovendien word je gematcht aan de hand van je aangegeven voorkeuren.

-Guys-Dating en Girls-Dating

Ook deze twee apps worden erg goed beoordeeld. Er is een versie voor zowel mannen als vrouwen. Bovendien hebben de apps uitgebreide zoekfilters, waardoor je snel vindt waar je naar op zoek bent. De apps worden drukbezocht , dus de kans is groot dat je iemand tegen het lijf loopt die je leuk vindt! Bovendien is dit een website, dus je hoeft niks op je telefoon te downloaden!

-Her

Her werkt gemakkelijk via Facebook of Instagram Zo hoef je geen nieuwe foto’s te uploaden en kan je meteen aan de swipe. Je kan de app downloaden via de PlayStore.

Grindr

De kans is groot dat je deze app al kent. Het handige ervan is dat je een gepersonaliseerd profiel aan kunt maken, inclusief relatiestatus en types waar je op valt. Er zit ook een handige zoekfunctie op, iets wat bijvoorbeeld Tinder niet heeft. De app kun je downloaden via de PlayStore of iOS.

-Tinder

De olifant in de kamer kunnen we natuurlijk moeilijk negeren. Op Tinder heb je settings waarmee je in kan stellen dat je alleen mannen, alleen vrouwen of zowel mannen als vrouwen te zien krijgt. Het nadeel is wel dat er slechts mensen op dezelfde locatie getoond worden. Zoekfilters en matching, daar doet Tinder niet aan. Maar wie weet, misschien ontmoet je juist iemand waar je normaal niet voor zou gaan, en is het de ware!

Over de auteur(s)

Feline

Feline

Feline (22) is bezig met haar master Book and Digital Media studies in Leiden. Ondertussen hoereert ze vrolijk door tussen onderwerpen om over te schrijven. Ondanks haar passie voor humanities heeft ze ook een obsessie voor astrologie en tarotkaarten. (Ze is natuurlijk een leeuw).

Schrijf mee

Wil jij helpen met het creëren van leuke content voor en door LHBT+? Bekijk hieronder onze vacatures.

Waarom iedereen het boek Pageboy moet lezen

Pageboy is een authentieke biografie waarin Elliot Page de lezer meeneemt in zijn reis naar worden wie hij is. De pijnlijke waarheid die veel trans personen moeten doorstaan wordt scherp beschreven.

Column

Fleur: Afdronk

Een tijd terug had ik het idee om te stoppen met drinken. Voor een maandje. “Gewoon om te kijken wat er gebeurt, voor mijn portemonnee

Lees verder »
Column

Kelly: Fier

Ik liep vandaag door het Europees Parlement. Een reusachtig gebouw, waar ook onze belangen worden vertegenwoordigd. Mijn coach praatte over de meeting die we even

Lees verder »