Wereldfilms in Amsterdam

Amsterdam staat de komende twee weken in het teken van internationale films. Van 18 t/m 27 augustus wordt de 7e editie van World Cinema Amsterdam gehouden. Een festival die de beste onafhankelijk geproduceerde films uit Latijns-Amerika, Azië en Afrika laat zien. 

De films (meer dan 40 in totaal) zijn over het algemeen gemaakt door jonge regisseurs van over de hele wereld. Zes van de films zijn LGBT-gerelateerd, drie daarvan zijn speelfilms.

Rara: “De Chileense Paula is gescheiden en woont nu samen met haar vriendin Lia. Er lijkt niets aan de hand, al klinken er wel steeds vaker afkeurende geluiden. Dan krijgt ze ruzie met haar 12-jarige dochter, die de benen neemt naar haar vader. Ontstaat er nu een voogdijkwestie?”

De film Rara draait op vrijdag 19 augustus en zondag 21 augustus in ‘Rialto’ en op maandag 22 augustus in ‘De Balie’.

Desde Allá: “De wat eenzame tandprotheticus Armando uit Caracas pikt soms jongens op van de straat en masturbeert bij de aanblik van hun naakte lichaam. De 17-jarige Elder is daarvan niet gediend en deelt een paar klappen uit. Toch zoekt Armando hem later weer op.”

De film Desde Allá draait op zondag 12 augustus en donderdag 25 augustus in ‘Rialto’.


Versartî (Hidden):
“Winkeleigenaar Ali Kemal staat op het punt te gaan trouwen met Berfin. Dan stapt er een vrouw zijn winkel binnen, die hem voorspelt dat hij in een vrouw zal veranderen. Hij gelooft haar eerst niet, maar ziet dan dat zoiets echt kan. Hoe moet dat nu met zijn huwelijksplannen?”

De film Vesartî (Hidden) draait op zaterdag 20 augustus en woensdag 24 augustus in ‘Rialto’ en op dinsdag 23 augustus in ‘De Balie’.

Bekijk hier het totale aanbod aan films en evenement tijdens World Cinema Amsterdam 2016.

In samenwerking met World Cinema Amsterdam mogen wij 2×2 kaartjes weggeven voor de film Vesartî (Hidden) die op 24 augustus om 19.15u draait in bioscoop Rialto. Meedoen kan via het onderstaande formulier:

[gravityform id=”24″ title=”true” description=”true”]

Over de auteur(s)

Schrijf mee

Wil jij helpen met het creëren van leuke content voor en door LHBT+? Bekijk hieronder onze vacatures.

Queers & sport – Surfing Queers Lisette & Mack

In het drieluik ‘Queers & sport’ neemt Joey je mee langs initiatieven die sport inzetten als een manier om trauma’s te helen. Met als derde, en voorlopig laatste in de reeks, queer surfers Lisette en Mack

Tweede Kamerverkiezing 22 november 2023

Het kan een enorme klus zijn om alle verkiezingsprogramma’s van de verschillende partijen door te spitten. Daarom zet Expreszo alvast kort uiteen wat iedere partij te zeggen heeft over de LHBTQIA+-gemeenschap.

Vereniging

Aankondiging ALV

Beste leden, Op woensdag 18 februari vindt om 19.00 uur op de Nieuwe Herengracht 49 de halfjaarlijkse ALV plaats. Hier worden onder andere het beleidsplan en

Lees verder »