Tim Cook: “Ik ben trots om homo te zijn”

Apple-CEO Tim Cook is vandaag in het Amerikaanse tijdschrift Bloomberg Businessweek voor de hele wereld uit de kast gekomen. Hoewel de topman zijn geaardheid nooit heeft ontkend, heeft hij het ook nooit eerder publiekelijk bevestigd.

“Laat me duidelijk zijn,” schrijft Cook. “Ik ben trots dat ik homo ben, en ik beschouw homo zijn als één van de grootste gaven die God me gegeven heeft.”

Verder schrijft hij te hopen dat hij anderen kan helpen door open te zijn over zijn geaardheid. “Als het iemand die worstelt met zichzelf helpt om te horen dat de CEO van Apple homo is, dan is dat de aanslag op mijn eigen privacy waard.”

Dat Cook homo is geldt overigens al jaren als publiek geheim. Zo staat hij al drie jaar in de hoogste regionen van de lijst met Meest Invloedrijke Homo’s, die elk jaar door het tijdschrift Out wordt gepubliceerd.

Over de auteur(s)

Schrijf mee

Wil jij helpen met het creëren van leuke content voor en door LHBT+? Bekijk hieronder onze vacatures.

Queers & sport – Surfing Queers Lisette & Mack

In het drieluik ‘Queers & sport’ neemt Joey je mee langs initiatieven die sport inzetten als een manier om trauma’s te helen. Met als derde, en voorlopig laatste in de reeks, queer surfers Lisette en Mack

Tweede Kamerverkiezing 22 november 2023

Het kan een enorme klus zijn om alle verkiezingsprogramma’s van de verschillende partijen door te spitten. Daarom zet Expreszo alvast kort uiteen wat iedere partij te zeggen heeft over de LHBTQIA+-gemeenschap.