5 Netflix-tips voor deze koude Koningsdag

Heb je vandaag geen zin om het slechte weer in te gaan? Pak je oranje dekentje erbij en zet de snacks maar klaar. Met deze 5 series heb je sowieso een leuke Koningsdag!

 

1. Unbreakable Kimmy Schmidt | cijfer: 8.0 | trailer

Deze vrolijke komedieserie volgt Kimmy Schimdt, die na 15 jaar in een bunker geleefd te hebben eindelijk wordt bevrijd en haar leven kan beginnen. Dat klinkt misschien dramatisch, maar dat is deze serie zeker niet. Kimmy verhuist naar New York, waar ze haar nieuwe huisgenoot Titus ontmoet: een super grappige, extraverte homoman die droomt van een carrière op Broadway. Omdat ze zo lang afgesloten is van de buitenwereld is alles voor haar nieuw, wat veel hilarische situaties oplevert. Slecht weer of niet, met deze serie wordt je dag sowieso goed!

Connor en Oliver [credit]ABC/Mitchell Haaseth[/credit]
2. How to Get Away with Murder | cijfer: 8.3 | trailer

Annalise Keating is een topadvocate die les geeft aan rechtenstudenten. In haar lessen beantwoordt ze de vraag: hoe kom je weg met moord? Als een aantal van haar studenten zelf betrokken raken bij een moordzaak, moeten ze dit zien op te lossen. Naast de goede verhaallijn, zijn de personages ook een reden om te kijken. Zo spatten de vonken van het scherm tussen Connor en Oliver, en (spoiler alert) blijkt in het tweede seizoen dat hoofdrolspeelster Annalise biseksueel is. Ook staat in één van de afleveringen een transvrouw centraal (gespeeld door een actrice die zelf transgender is) en komen hierin onderwerpen als transfobie aan bod. Meer dan genoeg redenen om te kijken dus!

3. Jane the Virgin | cijfer: 7.8 | trailer

Heb je zin in een luchtige serie, waar je niet al te veel bij hoeft na hoeft te denken? Dan is Jane the Virgin zeker geschikt. Deze serie gaat over de 23-jarige Jane, een religieuze, Latina vrouw die zwanger wordt nadat ze per ongeluk kunstmatig is geïnsemineerd. Het is een nogal bizar plot, met een verhaal dat zoveel verschillende wendingen neemt dat je regelmatig verrast wordt. Dit alles wordt gedaan met een flinke dosis humor en bijzondere personages, waaronder de lesbische Roza. Het is een serie de je makkelijk achter elkaar door kan kijken.

4. Orphan Black | cijfer: 8.4 | trailer

Als je het niet erg vindt om je hoofd erbij te moeten houden, is Orphan Black een echte aanrader. Het verhaal begint met Sarah, die getuige is van de zelfmoord van Beth – een vrouw die als twee druppels water op haar lijkt. Terwijl ze meer over Beth te weten komt, blijkt dat ze nog meer look-a-likes heeft. Ze raakt verwikkeld in een mysterieus complot, dat gevaarlijker is dan ze in eerste instantie dacht. De show heeft ontzettend veel interessante personages (die grotendeels door de briljante Tatiana Maslany worden gespeeld). Momenteel wordt het vierde seizoen uitgezonden.

nomi-amanita-sense8
[credit]Netflix/Sense8[/credit]
5. Sense8 | cijfer: 8.4 | trailer

Deze sci-fi serie van Netflix heeft en superveel LHBT-personages. De show gaat over acht personen, die op een dag opeens allemaal met elkaar zijn verbonden. Zo kunnen ze niet alleen met elkaar communiceren via hun gedachten, maar delen ze vechtskills en spreken ze elkaars taal. Omdat er mensen zijn dit dit als bedreiging zien, moeten ze zien te overleven. Het is wel een serie waar je je aandacht bij moet houden, maar als je eenmaal in het verhaal zit vliegt de tijd voorbij.

Over de auteur(s)

Schrijf mee

Wil jij helpen met het creëren van leuke content voor en door LHBT+? Bekijk hieronder onze vacatures.

Kiss & Tell: Het queer boyband boek

De leadzanger van de boyband Kiss & Tell gaat daten met de drummer van zijn voorprogramma. Aimee bespreekt het verhaal en de representatie vanhet boek Kiss & Tell.

Geen popartiest maar protestzangeres: Sinéad O’Connor

Sinéad O’Connor wilde geen popartiest, maar protestzangeres worden. Daar is ze in geslaagd: ze heeft zich uitgesproken voor gemarginaliseerde groepen waaronder de LHBTQIA+-gemeenschap en daarmee laten zien dat gerechtigheid haar meer waard was dan haar carrière.