Drie mannen ‘trouwen’ in Thailand

Ze zijn de gelukkigste heren van Thailand. Joke, Bell en Art stapten samen in het huwelijksbootje. Je leest het goed. Een trio-huwelijk in een land waar twee mannen niet eens met elkaar mogen trouwen.

“Sommige mensen zijn het er misschien niet mee eens, of zijn erg verbaasd over onze beslissing”, vertelde de net getrouwde Bell aan Metro.co.uk. “Wij geloven dat er ook veel mensen zijn die onze bruiloft wel begrijpen. Liefde is tenslotte liefde.” Joke (29), Bell (21) en Art (26) zijn op Valentijnsdag ‘getrouwd’ in Uthai, Thailand.

Aangezien het homohuwelijk in Thailand verboden is zijn de heren op een alternatieve manier getrouwd. Door middel van een symbolische boeddhistische bruiloft. “Ik denk dat wij het eerste trio-huwelijk hebben in de hele wereld”, aldus de net getrouwde Bell.

Benieuwd hoe zulke trouwenkiekjes er uitzien? Check hier de beelden.

Over de auteur(s)

Schrijf mee

Wil jij helpen met het creëren van leuke content voor en door LHBT+? Bekijk hieronder onze vacatures.

Kiss & Tell: Het queer boyband boek

De leadzanger van de boyband Kiss & Tell gaat daten met de drummer van zijn voorprogramma. Aimee bespreekt het verhaal en de representatie vanhet boek Kiss & Tell.

Geen popartiest maar protestzangeres: Sinéad O’Connor

Sinéad O’Connor wilde geen popartiest, maar protestzangeres worden. Daar is ze in geslaagd: ze heeft zich uitgesproken voor gemarginaliseerde groepen waaronder de LHBTQIA+-gemeenschap en daarmee laten zien dat gerechtigheid haar meer waard was dan haar carrière.

Trans jongen schrijft brief
Achtergrond

Brief aan: Stef Kuijt

In de serie ‘Brief aan’ schrijven Expreszo’ers een boodschap aan hun vroegere zelf, met daarin wat ze als jonge LHBT+ graag hadden willen horen. Leiden,

Lees verder »