400.000 Italianen tegen homohuwelijk

400.000 mensen zijn zaterdagmiddag in Rome de straat opgegaan om te demonstreren tegen het homohuwelijk. Volgens de Britse krant breitbart.com kwamen de demonstranten uit heel Italië en andere Europese landen. 

Het protest werd georganiseerd omdat de Italiaanse regering van plan is het geregistreerd partnerschap voor holebi’s eind dit jaar in te voeren. Een rechtse partij heeft volgens de NOS tientallen amendementen ingediend om dat proces te vertragen.

Borden met ‘The family will save the world’ en ‘Let’s defend our children’ werden zaterdagmiddag hooggehouden. Een 41-jarige dokter vertelt aan de Britse krant Breitbart: “In de scholen van mijn kinderen praten ze over families met twee vaders of twee moeders zonder te vragen of ouders dat goed vinden. Het is gevaarlijk en slecht.”

59% tegen homohuwelijk
In januari deed het Italiaanse onderzoeksbureau ANSA onderzoek naar meningen over het homohuwelijk. Uit dat onderzoek bleek dat maar liefst 59% van de Italianen tegen het homohuwelijk is. Daarentegen vond 64% wel dat het geregistreerd partnerschap voor holebi’s moest worden ingevoerd.

Over de auteur(s)

Schrijf mee

Wil jij helpen met het creëren van leuke content voor en door LHBT+? Bekijk hieronder onze vacatures.

Queers & sport – Surfing Queers Lisette & Mack

In het drieluik ‘Queers & sport’ neemt Joey je mee langs initiatieven die sport inzetten als een manier om trauma’s te helen. Met als derde, en voorlopig laatste in de reeks, queer surfers Lisette en Mack

Tweede Kamerverkiezing 22 november 2023

Het kan een enorme klus zijn om alle verkiezingsprogramma’s van de verschillende partijen door te spitten. Daarom zet Expreszo alvast kort uiteen wat iedere partij te zeggen heeft over de LHBTQIA+-gemeenschap.

Community

De Finishlijn: Drag Race Holland Review – Aflevering 8

Welkom bij De Finishlijn! De wekelijkse rubriek van Expreszo.nl waar de redactie het nieuwste seizoen van Drag Race Holland bespreekt. De redactie kijkt naar de verschillende challenges, de prestaties van de deelnemers en welke queens elke week de finishlijn halen en welke niet. Deze week blikt Jamie terug op de dramatische shenanigans uit de laatste aflevering met een extra lange review. Vanwege omstandigheden was er vorige week geen De Finishlijn review. Let op: deze review bevat spoilers.

Lees verder »
Column

Ricky: Grindr-etiquette

Waarom is het zo moeilijk voor mannen een gesprek op Grindr te beginnen met ‘hallo’? Ik snap heel goed dat je snel wilt handelen als je

Lees verder »