Boot op Canal Pride Parade Utrecht

Pride Month trapt af met Utrecht Canal Pride

Het is vandaag 1 juni, en dat betekent dat de Pride Month weer van start is gegaan! Pride Month bestaat sinds 1970 en nog steeds staan LHBT+ deze maand in de spotlight. We staan natuurlijk stil bij alle mooie dingen en vieren de queer cultuur, maar ook minder goede kanten worden in juni onder aandacht gebracht. Vandaag werd deze belangrijke maand afgetrapt met een zonnige Utrecht Canal Pride.

Pride Month is geboren vanuit protest, en nog steeds is het een goed moment om een maatschappelijke discussie over rechten en problemen op gang te brengen. Maar dat betekent natuurlijk niet dat er niet ook gewoon gefeest mag worden. En dat is op deze derde editie van de Utrecht Canal Pride zeker gelukt! Wie wil, kan nog snel de stad in trekken, of na elven één van de vier afterparty’s die worden georganiseerd, bezoeken. Dat zijn dit jaar de Pride Night in Tivoli, de RUBBER Afterparty, Be Proud in Club Stairway of WAS Is Burning. Omdat een beeld meer zegt dan duizend woorden, geven we hieronder graag een sfeerimpressie van deze zonovergoten Pride:

Deze Pride gemist? Geen zorgen, op 3 augustus krijg je een nieuwe kans met de Canal Parade in Amsterdam, en op 28 september kun je je hart nog een keer ophalen in Rotterdam. Naast de Pride Parades, worden er in Pride Month en tijdens Pride Amsterdam in veel steden ook bijzondere LHBT+ evenementen georganiseerd. Houd de agenda’s van jouw plaatselijke LHBT+ verenigingen goed in de gaten!

Over de auteur(s)

Laurie

Laurie

Laurie interesseert zich in lezen en digitale cultuur. Ze werkt bij een uitgeverij en is bezig met het halen van een Master.

Schrijf mee

Wil jij helpen met het creëren van leuke content voor en door LHBT+? Bekijk hieronder onze vacatures.

Waarom iedereen het boek Pageboy moet lezen

Pageboy is een authentieke biografie waarin Elliot Page de lezer meeneemt in zijn reis naar worden wie hij is. De pijnlijke waarheid die veel trans personen moeten doorstaan wordt scherp beschreven.