Expreszo heropent meldpunt slechte voorlichting!

Zit jij op de middelbare school en krijg je krijg je slechte voorlichting over LHBT+-onderwerpen? Laat het ons weten! Op het meldpunt slechte voorlichting kun jij je klacht indienen.

Sinds 2012 zijn scholen wettelijk verplicht om voorlichting over gender en seksuele diversiteit te geven, maar dit gaat helaas nog niet altijd goed. Om die reden zette Expreszo twee jaar geleden in samenwerking met COC Nederland het meldpunt slechte voorlichting op. Hier kregen we toen in korte tientallen meldingen op binnen.

Omdat we graag willen weten hoe het inmiddels met de voorlichting op middelbare scholen gaat, is het meldpunt heropend. We willen laten zien wat er speelt en hebben daarvoor jouw hulp nodig! Vooral recente verhalen en ervaringen zijn belangrijk.

Dus zit je op de middelbare school, en heb je de afgelopen jaren geen of incomplete voorlichting gehad? Twijfel dan niet, en meld het ons. Je kunt dit nog tot 23 april doen.

Schrijf mee

Wil jij helpen met het creëren van leuke content voor en door LHBT+? Bekijk hieronder onze vacatures.

Geen Oscar nominatie voor Disclosure

Tijdens de recente Oscar uitreikingen werd het weer pijnlijk duidelijk dat er geen plek is voor trans personen in Hollywood, doordat Disclosure geen nominatie had. Redacteur Lian gaat dieper in op de trans uitwissing in en door Hollywood.

Kwetsbare LHBTQIA+ jongeren

Steeds vaker blijkt dat LHBTQIA+ jongeren kwetsbaar, onzichtbaar en onveilig zijn in onze samenleving. Hoofdredacteur Rocher kijkt naar waar dit vandaan komt en wat men kan doen om LHBTQIA+ jongeren beter te beschermen.

Cultuur

Reindier gaat dieper in op genderexpressie met The Wired Boy – “Het is nog persoonlijker en nog meer van mezelf”

Reinier van Harten, beter bekend als Reindier, is een Nederlandse multimediakunstenaar die eerder al een voorstelling maakte over het verliezen van zijn stem. Hij heeft duidelijk grote ambities. Voor zijn project The Wired Boy werkte hij namelijk samen met verschillende techneuten en engineers om een duister science fiction verhaal neer te zetten.

Lees verder »
Reizen

Surviving: Ice, ice baby

Het is misschien niet het eerste dat je te binnenschiet als je een LHBT-vriendelijke vakantie aan het uitzoeken bent, maar IJsland zou wel bovenaan je

Lees verder »