Kerst: Bi Gift Guide

Is een vriend of familielid dit jaar uit de kast gekomen, of weet je al járen dat ze op mannen én op vrouwen vallen? Of misschien ben je op zoek naar een leuk cadeautje voor je lover. In de Expreszo Bi Gift Guide vind je de leukste cadeautjes voor de leukste bi in jouw leven! Check ook onze Lesbian, Gay en Transgender Gift Guides!

‘I like boys & girls’-mok.

Wat is er nou lekkerder om deze winter heerlijk binnen te zitten met een mok warme chocolademelk, koffie of thee? Deze mok is perfect voor al je warme drankjes tijdens de koude wintermaanden en kan ook nog eens in de magnetron, om de chocolademelk er in op te warmen. Bovendien is wat bi-pride altijd goed!

DVD’s van The Good Wife

Inmiddels is deze serie al zes seizoenen op televisie en heeft hij prijs na prijs in de wacht gesleept. Redenen om te kijken? De advocatenserie heeft een heel aantal sterke vrouwelijke personages, waaronder Kalinda; een van de weinige biseksuele vrouwen die op dit moment op televisie te zien is. Bovendien is het personage ook nog eens geloofwaardig en goed geschreven. Kalinda is een badass-onderzoeker die niet met zich laat sollen, maar die ook genoeg zwakheden heeft. 
De actrice die de rol vertolkt heeft hiervoor een Emmy gewonnen. Bonus: de biseksuele acteur Alan Cumming speelt ook een vaste rol in de serie.

Alan Cumming – Not my Father’s Son

Als we het dan toch over Alan Cumming hebben: dit jaar bracht hij een memoire uit over zijn leven. Een waarschuwing, het is bepaald geen vrolijk boek. Wel komen er belangrijke thema’s naar voren, waaronder de mishandeling door zijn vader toen hij jong was. Ook heeft hij het over zijn biseksualiteit, hoewel dat thema niet centraal staat. Het boek is nog niet lang uit, maar krijgt nu al de ene na de andere lovende recensie. Voor de Nederlandse vertaling van het boek moet je helaas nog even wachten, maar als je geen probleem hebt met Engels dan is het boek nu al online te bestellen.

Both Teams’ baseball shirt.

Kleding is altijd goed, helemaal als het ook nog eens comfortabel is en er goed uitzien. Dit baseball shirt is superzacht, en laat bovendien je support zien voor ‘both teams’. Je kunt het shirt bestellen in 13 verschillende kleuren, dus er zit voor iedereen wel een goede kleur bij. Bovendien maakt het niet uit of je jezelf als man, vrouw of anders identificeert, het t-shirt is een unisex-model dat iedereen goed staat!

37 Things I Love About You

Cadeautjes zijn leuk, maar het beste cadeau dat je kan krijgen is toch echt liefde. (Cliché, maar waar). Wil je iemand laten zien hoeveel je van ze houdt met iets fysieks? Dan is ’37 Things I Love About You’ een leuk idee. In het boekje kan je zelf allerlei verschillende redenen invullen waarom je van degene voor wie het bedoeld is houdt. Zelfs de kaft kan je persoonlijk maken door er jullie namen op in te vullen. Van zoveel liefde krijg je het zeker warm deze kerst.

 

Over de auteur(s)

Eline

Eline

Schrijf mee

Wil jij helpen met het creëren van leuke content voor en door LHBT+? Bekijk hieronder onze vacatures.

Waarom iedereen het boek Pageboy moet lezen

Pageboy is een authentieke biografie waarin Elliot Page de lezer meeneemt in zijn reis naar worden wie hij is. De pijnlijke waarheid die veel trans personen moeten doorstaan wordt scherp beschreven.

Column

Ricky: Grindr-etiquette

Waarom is het zo moeilijk voor mannen een gesprek op Grindr te beginnen met ‘hallo’? Ik snap heel goed dat je snel wilt handelen als je

Lees verder »
Nieuws

Geo: Viral Video’s

Lezers van de papieren Expreszo weten: elk nummer lieten we in de Geospread zien, aan de hand van het thema van dat nummer,  hoe LHBT’s leven

Lees verder »
Lifestyle

Vlog: shoppen met Elio

Elio Heres vlogt pas net met Expreszo maar zijn persoonlijke feed is al bij de 20ste! Deze week neemt hij ons mee langs al zijn ongemakken

Lees verder »