‘Guess who’s back?’ Waylon opnieuw naar Eurovisie Songfestival

Waylon gaat namens Nederland naar Lissabon voor het Eurovisie Songfestival 2018. Dat is officieel bevestigd door omroep AVROTROS. Het is de tweede keer dat de zanger Nederland vertegenwoordigt.

Het (Nederlandse) Songfestival twitteraccount postte vanochtend een mysterieus filmpje, waarna ze een paar uur later Waylons deelname bevestigden. Hij zal in mei 2018 naar Portugal afreizen. Het nummer moet nog geschreven worden.

In 2008 brak Waylon door na het eerste seizoen van Holland’s Got Talent op SBS6. Hij won een gouden plaat voor zijn debuutalbum in 2010 en hoort ondertussen bij de gevestigde namen in de Nederlandse muziekwereld.

Onder de naam The Common Linnets veroverde Waylon in 2014, samen met Ilse DeLange, de tweede plek in Kopenhagen. Zou het hem lukken dat vier jaar later te overtreffen? Na 43 jaar is het wel weer eens tijd voor een eerste plek voor Nederland. Wij hopen het!

 

Over de auteur(s)

Paula Drewes

Paula Drewes

Schrijf mee

Wil jij helpen met het creëren van leuke content voor en door LHBT+? Bekijk hieronder onze vacatures.

Waarom iedereen het boek Pageboy moet lezen

Pageboy is een authentieke biografie waarin Elliot Page de lezer meeneemt in zijn reis naar worden wie hij is. De pijnlijke waarheid die veel trans personen moeten doorstaan wordt scherp beschreven.

Achtergrond

Pride, pinkwashing en regenboogkapitalisme

Deze maand begint de jaarlijkse internationale Pride-maand. In deze maand zullen veel bedrijven en organisaties hun logo’s op social media veranderen naar een regenboogvariant en zich profileren als lhbtqia+ vriendelijk. Maar zijn ze dat wel? In dit korte artikel legt hoofdredacteur Rocher uit wat pinkwashing en regenboogkapitalisme zijn, en geeft hij tips & tricks hoe je kan evalueren of een organisatie wel echt lhbtqia+ vriendelijk is.

Lees verder »