Eerste transgenderburgemeester in India

Voor de eerste keer in de geschiedenis is in de Indiase staat Chhattisgarh een transgender verkozen tot burgemeester. Dit gebeurde in de stad Raigarh.

Kandidaat Madhu Kinnar (35) won de kandidaatsverkiezing met 4,537 stemmen en werd hiermee de allereerste transgenderburgemeester in het land. In India worden transgenders pas sinds 9 maanden wettelijk erkend en worden ze gezien als apart geslacht. ‘Mensen lieten zien dat ze mij vertrouwden. Ik zie deze overwinning als een zegen van de mensen voor mij. Ik ga mijn best doen om hun dromen waar te maken’, aldus Madhu Kinnar.

Nadat Madhu gestudeerd had probeerde zij geld te verdienen door te zingen en te dansen in treinen. Het geld dat ze hiermee verdiende gebruikte ze gedeeltelijk voor het betalen van haar campagne. ‘Ik heb maar zo’n duizend euro gebruikt voor mijn campagne. Het was vooral de publieke steun die ervoor zorgde dat ik deze stap wilde nemen. Dankzij de publieke steun heb ik gewonnen.’

 

Over de auteur(s)

Schrijf mee

Wil jij helpen met het creëren van leuke content voor en door LHBT+? Bekijk hieronder onze vacatures.

Queers & sport – Surfing Queers Lisette & Mack

In het drieluik ‘Queers & sport’ neemt Joey je mee langs initiatieven die sport inzetten als een manier om trauma’s te helen. Met als derde, en voorlopig laatste in de reeks, queer surfers Lisette en Mack

Tweede Kamerverkiezing 22 november 2023

Het kan een enorme klus zijn om alle verkiezingsprogramma’s van de verschillende partijen door te spitten. Daarom zet Expreszo alvast kort uiteen wat iedere partij te zeggen heeft over de LHBTQIA+-gemeenschap.