NIEUW: een leeslijst voor Twitterzuurpruimen

COC Nederland en de Leescoalitie kwamen deze maand met een nieuwe site: queerboeken.nl. Een buitengewoon mooi vormgegeven site voor jongeren met boeken waarin een queer persoon een hoofdrol heeft. Een goed initiatief, want het is heel belangrijk dat jongeren boeken kunnen lezen met positieve rolmodellen. En wie wil dat nou niet?

Gelukkig kon de wereld op twitterzuurpruimen rekenen voor de nodige ‘feedback’. “Een site speciaal voor queerjongeren, kunnen we opeens niet meer lezen over mensen die niet op ons lijken? Zo’n site zet queerjongeren juist buiten de maatschappij!! Waarom moeten er maar altijd dingen komen speciaal voor queerjongeren? Ik wil ook een site voor heteroboeken!!1!!”

Lieve twitterzuurpruimen, hou maar op met huilen! Ik wil jullie een geheimpje vertellen: de wereld draait al om jullie. Maar omdat jullie het zo lief hebben gevraagd, hierbij een boekenlijst speciaal voor jullie.

Zuur – Bas Robben

Heb je je altijd al afgevraagd hoe je je zuurheid op sociale media ook kunt gebruiken in de keuken? Dan is dit echt een boek voor jou!!! Bas Robben legt je op een eenvoudige manier uit hoe je meer zure smaken kan gebruiken in jouw favoriete gerechten. Denk maar aan groentesoep of de oer-Hollandse stamppot. Of maak een iets nieuws. Wat dacht je van zuurkoolkroketjes met gin-mayonaise. Dat wordt smullen!

25,95 via Good Cook

Thuis mag ik niet meer zeuren – Sylvia Witteman

We kunnen ook niets meer zeggen zonder een of andere millennial te beledigen. Gelukkig zijn er nog mensen die schrijven over dit intens grote probleem, waar Twitterzuurpruimen dagelijks mee worstelen. Deze verzameling van columns van Sylvia Witteman (ze heeft zelfs een achternaam, waar jij je mee kan identificeren!) lezen daarom lekker weg. Heerlijk om mee te nemen als je op vliegvakantie gaat naar de VS om 2 kilo hamburger weg te werken. Want fuck milieuactivisten en fuck vooral ook veganisten!!!

15,50 via Nijgh & Van Ditmar

De wereld draait om jou – Philo Hermans

Gelukkig kunnen we rekenen op Philo Hermans om jouw denkbeelden te bevestigen. De wereld draait inderdaad helemaal om jou, en dat is niet egoïstisch. Eigenlijk heb je niet meer informatie nodig, want dit is toch alles wat je wilde weten?

29,95 via dewerelddraaitomjou.nl

Hoe overleef ik moeilijke mensen? – Jörg Berger

Al die lastige mensen ook op sociale media, die best logische vragen stellen die jij dan weer niet kan beantwoorden. Hoe ga je daar nu eigenlijk mee om? De Duitse psychotherapeut Jörg Berger schreef speciaal hiervoor een prachtig boekje, want het kan echt knap lastig zijn als er weer zo’n SJW’tje in je feed verschijnt die een gezonde discussie met je wil aangaan.

16,99 via Boekencentrum

Azijn – C. Gordon-Smith

Het is moeilijk om te weten wat je allemaal kan doen met al het azijn dat over Twitter pist. Dat snappen wij! In dit boek legt C. Gordon-Smith 30 makkelijk te bereiden maaltijden uit waarin je al dat azijn kan verwerken. Heb jij bijvoorbeeld wel eens van die gekke potjes zien staan in een natuurwinkel, terwijl je ongeduldig stond te wachten tot je partner klaar was met shoppen? Die kun je dus gewoon zelf thuis maken! Hoef je ook niet bang te zijn dat je maten van de voetbalvereniging Lutjebroekerboys 8 je betrappen in zo’n ´zweefteefwinkel’.

9,99 via bol.com

De kunst van het gelijk krijgen – Arthur Schopenhauer

We weten dat je altijd gelijk hebt, maar ja, niet elke ziel op Twitter weet dat nog. Schopenhauer heeft, toen hij nog niet bekend was, een aantal jaren heel goed gekeken naar mensen die, net als jij, altijd gelijk hebben. In dit boek heeft hij al deze streken, trucs en chicanes verzameld. Tuurlijk, in de tijd van Schopenhauer bestond Twitter nog niet, maar dat maakt dit boek niet minder inspirerend.

12,- via Boom

Deze lijst kan trouwens ook prima gebruikt worden voor zuurpruimen die hebben gejankt over de klimaatspijbelaars, een willekeurig mediamoment van Sylvana Simons of bakfietsen.

Over de auteur(s)

Melissa

Melissa

Schrijf mee

Wil jij helpen met het creëren van leuke content voor en door LHBT+? Bekijk hieronder onze vacatures.

Waarom iedereen het boek Pageboy moet lezen

Pageboy is een authentieke biografie waarin Elliot Page de lezer meeneemt in zijn reis naar worden wie hij is. De pijnlijke waarheid die veel trans personen moeten doorstaan wordt scherp beschreven.