Josh Hutcherson staat open voor relatie met een man

Hunger Games-acteur Josh Hutcherson heeft in een interview met Out Magazine gezegd dat hij best wel eens verliefd zou kunnen worden op een man. “Ik ontmoet regelmatig jongens waarvan ik denk: ‘damn, dat is een knappe jongen'”, zegt hij tegen het Amerikaanse blad.

Hutcherson zegt nog nooit verliefd te zijn geweest op een andere jongen. “Misschien kan ik wel stellen dat ik nu honderd procent hetero ben. Maar wie weet? Over een jaar kom ik misschien wel een jongen tegen van wie ik denk: ‘whoa, ik voel me aangetrokken tot deze persoon’. Ik heb nog nooit gedacht ‘oh, die jongen wil ik zoenen’ en ik ben gek op vrouwen. Maar jezelf honderd procent wat-dan-ook noemen vind ik behoorlijk kortzichtig en bekrompen.”

De 21-jarige acteur is medeoprichter van LHBT-organisatie Straight But Not Narrow en snapt weinig van homofobie. “Het is soms frustrerend om te proberen te begrijpen hoe mensen er een probleem mee hebben,” vertelt hij tegen Out. “Als je mij wijs kan maken dat jij er last van hebt, dan ben je gek. Dan ben je helemaal gestoord. Hoe bedoel je, het is niet natuurlijk. Zelfs dan, – zelfs dan, en dat denk ik niet, maar zelfs dan – why the fuck do you care?”

 

Over de auteur(s)

Schrijf mee

Wil jij helpen met het creëren van leuke content voor en door LHBT+? Bekijk hieronder onze vacatures.

Kiss & Tell: Het queer boyband boek

De leadzanger van de boyband Kiss & Tell gaat daten met de drummer van zijn voorprogramma. Aimee bespreekt het verhaal en de representatie vanhet boek Kiss & Tell.

Geen popartiest maar protestzangeres: Sinéad O’Connor

Sinéad O’Connor wilde geen popartiest, maar protestzangeres worden. Daar is ze in geslaagd: ze heeft zich uitgesproken voor gemarginaliseerde groepen waaronder de LHBTQIA+-gemeenschap en daarmee laten zien dat gerechtigheid haar meer waard was dan haar carrière.

Trans jongen schrijft brief
Achtergrond

Brief aan: Stef Kuijt

In de serie ‘Brief aan’ schrijven Expreszo’ers een boodschap aan hun vroegere zelf, met daarin wat ze als jonge LHBT+ graag hadden willen horen. Leiden,

Lees verder »