Expreszo’s tips: Antwerp Pride

Ben je na Amsterdam Gay Pride nog niet uitgefeest? Niet getreurd: onze zuiderburen vieren hun Pride een weekje later en houden deze week Antwerp Pride! De stad aan de Schelde is voor de achtste keer het decors van Antwerp Pride. Wat is er allemaal te doen? Wij geven je een greep uit het programma:

Antwerp Queer Arts Festival (AQAF)
Voorafgaand aan het main event wordt voor de tweede keer het Antwerp Queer Arts Festival georganiseerd. Verspreid over de Vlaamse stad zijn kunst, docu’s en films te bezoeken met een queer-inslag. China staat dit jaar centraal.
1 – 9 augustus, diverse locaties. Meer info: queerarts.be

Midsummer Party
Het gratis openingsfeest van Antwerp Pride onder de bruggen bij de Draakplaats. Dit jaar extra groot, omdat het Roze Huis [link] zijn twintigste jubileum viert. Met live music, foodtrucks, cocktails en dj’s.
Donderdag 6 augustus 18.00 – 24.00, Draakplaats – gratis

Roof of Love
Voor het eerst: een festival waar ‘pop meets underground and undergroud meets a rainbow flag’.  Het main event op de vrijdag is gratis toegankelijk onder de grote overkapping waar normaalgespoken de markt van Antwerpen plaatsvindt.
Vrijdag 7 augustus 16.00 – 23.00, Theaterplein – gratis 

Parade
Geen Pride is compleet zonder een parade.  Om 14.00 uur is de parade bij de Waterpoort. Nieuw dit jaar: 40 gay classic cars openen de optocht.
Zaterdag 8 augustus, 14.00 uur, Waterpoort – Zuid – Kaaien – gratis

Wave
Na de parade moet je voor hét feestje richting het Steenplein. Vorig jaar trok dit gratis buitenfeest daar al zo’n 6000 mensen, maar de organisatie belooft er nu nog een schepje bovenop te doen.
Zaterdag 8 augustus 14.00 – 23.30, Steenplein – gratis 

Extravaganza
Grote Pride-special van Antwerpen’s bekende tweemaandelijkse feest Extravaganza. Over twee zalen van Club d’Anvers gaat het los.
Zaterdag 8 augustus Club d’Anvers 23.00 – laat, Verversrui 15. Toegang: €10 vvk, €20 add

Closing Festival
Op de Grote Markt wordt tenslotte Antwerp Pride met een knal afgesloten. Tijdens het gratis Closing Festival treden ondermeer Eurovisiewinnaars Alexander Rybak en Conchita Wurst op.
Zondag 9 augustus 14.00 – 18.00 uur, Grote Markt – gratis

App
Dit jaar introduceert Antwerp Pride een handige app. Download de Antwerp Pride-app via de bekende appstores om je eigen programma samen te stellen en wegwijs te worden in Antwerpen.

Zelf naar Antwerp Pride?
Ook naar Antwerp Pride? De makkelijkste en snelste manier om naar Antwerpen te reizen is per trein. Bij NS International koop je voor minder dan €40 een retourtje.

Over de auteur(s)

Schrijf mee

Wil jij helpen met het creëren van leuke content voor en door LHBT+? Bekijk hieronder onze vacatures.

Queers & sport – Surfing Queers Lisette & Mack

In het drieluik ‘Queers & sport’ neemt Joey je mee langs initiatieven die sport inzetten als een manier om trauma’s te helen. Met als derde, en voorlopig laatste in de reeks, queer surfers Lisette en Mack

Tweede Kamerverkiezing 22 november 2023

Het kan een enorme klus zijn om alle verkiezingsprogramma’s van de verschillende partijen door te spitten. Daarom zet Expreszo alvast kort uiteen wat iedere partij te zeggen heeft over de LHBTQIA+-gemeenschap.