De hoofdredacteur van Expreszo neemt afscheid

Lieve Expreszo’ers, 

Het moment is gekomen, het is officieel: ik ben niet langer meer de hoofdredacteur van Expreszo. Ik zal jullie de clichés besparen, over de lach, de traan en de pijn in het hart. Wel blik ik voor deze gelegenheid graag terug op mijn hoofdredacteurschap. Ik ben zo’n vijftien maanden hoofdredacteur geweest. Ondanks die relatief korte tijd hebben we als platform veel voor elkaar gekregen; daar ben ik best trots op. 

Toen adjunct-hoofdredacteur Melissa en ik de leiding kregen, was dat een sprong in het diepe: onze twee voorgangers vertrokken namelijk tegelijk naar het buitenland. Melissa en ik begonnen vol goede moed, maar namen zonder inwerkperiode onze nieuwe functies in. Een nationaal platform runnen zonder relevante werkervaring blijkt soms moeilijker dan je zou denken ;). We hebben in die beginfase dus wel een gezonde dosis hectiek meegemaakt. 

Desondanks kan ik zonder aarzeling zeggen dat hoofdredacteur van Expreszo zijn één van de leukste dingen is die ik ooit heb gedaan. Ik kende Expreszo al uit mijn vroege puberteit en ik heb altijd erg in de noodzaak van zo’n soort website geloofd. We hebben het hier gewoon over het oudste blad voor LHBT+-jongeren in Nederland en Vlaanderen, hè? Zo’n lange geschiedenis en nog steeds zijn er mensen die baat hebben bij de inhoud van ons magazine. Het is erg tof om dan ineens de persoon te zijn die daar de eindverantwoordelijkheid over draagt.

Tijdens mijn hoofdredacteurschap groeide de redactie uit tot een superleuk team met wel negentien(!) mensen. Ik ben heel blij dat we zoveel nieuwe redacteuren én een social media manager hebben kunnen verwelkomen. Daarnaast natuurlijk ook alle lof voor de OG’s die er voor die periode al bij waren. In totaal zijn er tijdens mijn hoofdredacteurschap bijna honderd artikelen op Expreszo geplaatst. Daar ben ik het team ook dankbaar voor, uiteindelijk is het hun vrijwillige inzet die dat allemaal mogelijk maakt.

Waar ik het trotst op ben is de nieuwe website. Geloof me, een nieuwe website heb je niet zomaar, helemaal niet als een kleine non-profit organisatie. Ik ben als hoofdredacteur intensief betrokken geweest bij dat proces en ik word er nog steeds erg blij van als ik de vernieuwde site zie. Dat is ons na lang, lang onderhandelen toch maar mooi gelukt.

En nu? Ik heb altijd hart gehad voor Expreszo en ik had graag méér willen doen. Zo hebben we bijvoorbeeld gesproken over video-content en zijn we begonnen aan een serie met inclusieve seksuele voorlichting. Ik vind het best vreemd om daar nu mijn handen vanaf te trekken. Toch werd het tijd om onder ogen te komen dat Expreszo meer tijd verdient dan ik nu kan geven. Het is daarom fijn om aan te kunnen kondigen dat het platform honderd procent zeker in goede handen terecht komt. Rocher Koendjbiharie neemt vanaf vandaag het stokje van mij over, en Melissa zal worden opgevolgd door Hans Klijn en Jacoline Maes.

Ik kijk met veel plezier terug op deze periode en kan mijn functie nu ook met een voldaan gevoel verlaten. Enne…geen zorgen, ik verdwijn niet helemaal van de radar. Jullie zien me vast nog wel een keer voorbijkomen, alleen dan gewoon weer als redacteur!

Liefs, Laurie

Over de auteur(s)

Laurie

Laurie

Laurie interesseert zich in lezen en digitale cultuur. Ze werkt bij een uitgeverij en is bezig met het halen van een Master.

Schrijf mee

Wil jij helpen met het creëren van leuke content voor en door LHBT+? Bekijk hieronder onze vacatures.

Waarom iedereen het boek Pageboy moet lezen

Pageboy is een authentieke biografie waarin Elliot Page de lezer meeneemt in zijn reis naar worden wie hij is. De pijnlijke waarheid die veel trans personen moeten doorstaan wordt scherp beschreven.