Flickr - CC - John Fischer

Arkansas en Mississippi zetten stap richting opengesteld huwelijk

In de Amerikaanse staten Arkansas en Mississippi is een belangrijke stap gezet richting het openstellen van het huwelijk voor paren van gelijk geslacht. De federale rechtbank heeft besloten dat het verbod daarop de grondwet tegenspreekt. Kunnen koppels dan nu direct naar het altaar rennen? Nee, want de staten kunnen zelf nog in beroep gaan tegen deze beslissing.

Districtsrechter Kristine Baker schreef in haar uitspraak: ‘De wetten voor het huwelijk in Arkansas zijn in strijd met de grondwet omdat ze stellen van hetzelfde geslacht uitsluiten van hun fundamentele recht om te trouwen en omdat ze discrimineren op basis van gender.’ In Mississippi was de districtsrechter Carlton Reeves nog duidelijker in zijn uitspraak: ‘Dingen veranderen, mensen veranderen, tijden veranderen, en dus moet Mississippi dat ook doen. Het openstellen van het huwelijk doet niemand kwaad. Het biedt juist stabiliteit aan gezinnen en kinderen.’

In Arkansas wordt na Thanksgiving besloten of ze wel of niet in hoger beroep gaan. Mississippi heeft al aangegeven dit waarschijnlijk te gaan doen.

Over de auteur(s)

Schrijf mee

Wil jij helpen met het creëren van leuke content voor en door LHBT+? Bekijk hieronder onze vacatures.

Queers & sport – Surfing Queers Lisette & Mack

In het drieluik ‘Queers & sport’ neemt Joey je mee langs initiatieven die sport inzetten als een manier om trauma’s te helen. Met als derde, en voorlopig laatste in de reeks, queer surfers Lisette en Mack

Tweede Kamerverkiezing 22 november 2023

Het kan een enorme klus zijn om alle verkiezingsprogramma’s van de verschillende partijen door te spitten. Daarom zet Expreszo alvast kort uiteen wat iedere partij te zeggen heeft over de LHBTQIA+-gemeenschap.