Expreszo

Hét tijdschrift, dé online community, dé belangenvereniging voor lesbo-, homo-, bi- en transjongeren.

Romy: Solliciteren

26 mei 2012, Sitebeheerder

Romy Chelsie: 19 jaar, transgender, helemaal gek van tutten en shoppen, fan van Madonna, liefhebber van dansen, vriendinnen en het leven, schrijft hier iedere maand een column over haar leven als transgender meisje.

Solliciteren blijft voor de meeste transgenders en transeksuelen lastig. Vooral in het begin lijkt het soms allemaal moeilijker dan het eigenlijk is. Ik heb gelukkig tot nu toe nog nooit een afwijzing om die reden gekregen, maar de angst is er natuurlijk wel gewoon. De meeste werkgevers zijn al redelijk open minded en hebben er gelukkig geen problemen mee.

Ik heb inmiddels bij Brainwash gesolliciteerd voor stage en werk. Daar maken ze geen enkel probleem van mijn Genderdysforie. Dat maakt me heel erg blij natuurlijk! Het is altijd wel raar om je ID-kaart te moeten laten zien, omdat daar nog een ‘M’ opstaat. Zodra je die laat zien, heb je dus sowieso iets uit te leggen!

Ik doe dat natuurlijk gewoon. Ik schaam me er verder niet voor en kan er heel open over zijn, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen zin heeft om alles steeds te moeten uit te leggen. Dat kan heel erg vervelend zijn af en toe. Ik vind het ook verschrikkelijk zonde dat dat moet. Ik zou het echt heel vet vinden als ik word aangenomen dinsdag bij Brainwash! Dat is gewoon precies wat ik echt wil: in een salon werken, lekker met haren bezig zijn en praten met mensen ondertussen en adviezen geven over wat leuk kan staan bij iemand en wat beter niet.

Ik zal natuurlijk eerst helemaal onderaan beginnen dus eerst vegen, klanten te woord staan, haren wassen. Daarna, als ik wat meer ervaring heb, misschien wel verven of knippen. Maar laat ik nu maar eerst mijn telefoontje afwachten haha! Ik ben trouwens heel erg benieuwd naar jullie mening: zijn werkgevers in Nederland open minded en vinden jullie dus dat ze HoLeBi’s en transeksuelen accepteren? Wat voor ervaringen hebben jullie met solliciteren? Ben benieuwd naar de reacties!

XX Tot de volgende column!

0 reacties op Romy: Solliciteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Over Expreszo

Expreszo is een vrijwilligersorganisatie van, voor en door lesbo-, homo- biseksuele en trans-jongeren, opgericht in 1988. Sinds 2009 heeft Expreszo een ANBI-status, hetgeen betekent dat uw gift verantwoord besteed wordt. Ons RSIN-nummer is 007191467.

© 2014 Stichting Hoezo/Expreszo / Vereniging Expreszo