Expreszo

Hét tijdschrift, dé online community, dé belangenvereniging voor lesbo-, homo-, bi- en transjongeren.

Homo- en biseksuele jongeren veel vaker op datingsites

14 februari 2012, Sitebeheerder

75 procent van de homoseksuele en lesbische jongeren schaamt zich niet voor het opdoen van een relatie via internet. Bij biseksuelen is dit 65 procent. Ook bij heteroseksuele jongeren is dit meer dan de helft: 55 procent.

Dat blijkt uit een onderzoek van het 1V Jongerenpanel. 33 procent van de homoseksuele, lesbische en biseksuele jongeren heeft wel eens gebruik gemaakt van internetdating, bij heteroseksuelen 10 procent.

Ook hebben homoseksuele, lesbische en biseksuele jongeren vaker dan heteroseksuele jongeren seks op de eerste date. 27 om 12 procent. 66 procent van alle jongeren heeft er geen problemen mee om te zoenen tijdens die eerste kennismaking.

Valentijnsdag

Het onderzoek werd uitgevoerd in het kader van Valentijnsdag. Het blijkt dat toch 26 procent van de jongeren iemand gaat verrassen. 23 procent verwacht zelf ook een roos, bloem of ander cadeautje. Bijna 2.000 jongeren van 12 tot en met 24 jaar hebben de enquête van het Jongerenpanel ingevuld. 44% van hen vindt Valentijnsdag eigenlijk maar een “vervelende populariteitswedstrijd”.

Bron: 1V Jongerenpanel

0 reacties op Homo- en biseksuele jongeren veel vaker op datingsites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Over Expreszo

Expreszo is een vrijwilligersorganisatie van, voor en door lesbo-, homo- biseksuele en trans-jongeren, opgericht in 1988. Sinds 2009 heeft Expreszo een ANBI-status, hetgeen betekent dat uw gift verantwoord besteed wordt. Ons RSIN-nummer is 007191467.

© 2014 Stichting Hoezo/Expreszo / Vereniging Expreszo