Expreszo

Hét tijdschrift, dé online community, dé belangenvereniging voor lesbo-, homo-, bi- en transjongeren.

Frankrijk stelt in 2013 huwelijk open

29 juni 2012,

Vanaf volgend jaar zal het in Frankrijk mogelijk zijn voor stellen van hetzelfde geslacht om met elkaar in het huwelijk te treden. Dit was één van de verkiezingsbeloftes van de nieuwe Franse president Hollande, maar hij had nog geen definitieve tijdsplanning bekend gemaakt. Nu heeft een onderminister voor familiezaken aangekondigd dat het per volgend jaar geregeld zal zijn.

“Binnen een jaar zullen mensen van hetzelfde geslacht elkaar kunnen trouwen en samen kinderen kunnen adopteren,” zei onderminister Dominique Bertinotti tegen de krant Le Parisien. “Ze zullen dezelfde rechten en plichten hebben als elk ander getrouwd stel.” Onder de vorige regering was het sluiten van huwelijken tussen twee mannen of twee vrouwen nog verboden.

Opiniepeilingen laten zien dat een meerderheid van de bevolking inmiddels achter het openstellen van het huwelijk staat en ook is er voldoende steun voor gelijke adoptierechten. In 2006 was 60 procent van de bevolking nog tegenstander van het ‘homohuwelijk’. Zodra de nieuwe regelgeving ingaat, is Frankrijk de zevende EU-lidstaat met volledige huwelijksgelijkheid.

Bron: France24

0 reacties op Frankrijk stelt in 2013 huwelijk open

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Over Expreszo

Expreszo is een vrijwilligersorganisatie van, voor en door lesbo-, homo- biseksuele en trans-jongeren, opgericht in 1988. Sinds 2009 heeft Expreszo een ANBI-status, hetgeen betekent dat uw gift verantwoord besteed wordt. Ons RSIN-nummer is 007191467.

© 2014 Stichting Hoezo/Expreszo / Vereniging Expreszo